Reiseprogram vinteren 2020 - 2021


Grunnet Covid 19 er vinterens reiseprogram meget usikkert. Vi oppdaterer siden straks vi vet mer. Alle våre destinasjoner er nøye valgt ut på bakgrunn av tidligere besøk, og vi har valgt å satse på destinasjoner av særdeles høy kvalitet. Vi legger også stor vekt på destinasjoner som har meget bra klima på de årstidene vi reiser på. Kombinasjonen av disse faktorer og våre 20 års erfaring med golfreiser gjør at du kan være trygg på at du får en god opplevelse når du reiser med oss.

Condado Banen

Alhama Signature

Alhama signature er et avJack Nicklaus  mesterverk. Her har han selv vært med på å designe banen, samt vært delaktig i oppfølging av anleggsprosessen. Dette er en såkalt Nicklaus Signature Course, som det kun finnes 6 av i Europa. Det er sjelden en banearkitekt får frie tøyler når det gjelder utforming av bane, bruk av areal og pengebruk. Jack Nicklaus fikk ingen restriksjoner på Alhama Signature. Så rangerer han også banen som den beste han har laget i Europa.

Banen ligger på Condado De Alhama, selve gigantprosjektet til Polaris World. Resorten ligger mellom byene Alhama og Mazzzaron, ca 15 minutter fra havet. Condado De Alhama ligger derfor et lite stykke fra de andre resortene til Polaris World, ca 30 minutter med bil. Men det er absolutt verd turen!

Opprinnelig er Condado De Alhama et gigantprosjekt som ville blitt en helt unik resort i Europa. Her er det tegnet inn 3 Jack Nicklaus signaturbaner. Det finnes ikke noe tilsvarende prosjekt i Europa, knapt nok i verden. Desverre har finanskrisen foreløpig satt en stopper for videre utvikling av Condado De Alhama. Med utbyggingen av Paramount Pictures sin gigantiske park i nærheten, tror vi kanskje dette vil påvirke videre utbygging i løpet av 3-5 år.  Dersom planene i fremtiden blir realisert, vil Condado De Alhama bli verdenskjent.

Det som er fullført er noen tusen leiligheter, en bykjerne med restaurant, supermarked og pub og en aldeles fantastisk golfbane. I sommer 2012 kom også endelig klubbhuset på plass. Nå er dette blitt en bane du absolutt MÅ spille, fordi banen er et mesterstykke.

For å sitere Bjørn Rønning, nordisk seniormester i golf, medlem på Valderrama og en av de få nordmenn som har spilt Augusta National: “Glem Valderrama, glem Augusta National – dette er den beste golfbanen jeg har spilt noen gang.”

Galleri hull 1 – 6 klikk for større bilder:

Galleri hull 7 – 12 klikk for større bilder:

Galleri hull 13 – 18 klikk for større bilder:

Banen:

Banen er par 72 og måler 6.884 meter fra backtee, 6.059 meter fra herretee og 5.034 meter fra dametee. Pass på å sjekke slopetabellen i klubbhuset før du går ut. Her får du rikelig med ekstra slag. Dette er en mesterskapsbane som i fremtiden kan ta imot de største proffturneringer som arrangeres i Europa. Her er det ikke mindre enn 5 store innsjøer som banen, over 150 bukre og greener som du nesten ikke tror det har vært noen å spilt på før. Hvert hull har sin egen karakter og utfordring. Du må tenke på plassering på hvert eneste slag. Her finnes det ikke et eneste “kjedelig” golfhull. Det er lett å skjønne at banen er designet av en mester som selv er meget fornøyd med hva han har skapt på Condado De Alhama.

Her er det 18 signaturhull, men vi vil spesielt nevne følgende hull:

Hull 2

Hull 2 er et vakkert par 4 hull, der du står høyere enn fairwayen på utslaget, men der andreslaget går oppover mot greenen. Her er det bunkre nesten langs hele venstresiden a fairway, og greenen er godt bunkret inn. Flott utsikt fra utslagsstedet med fjellene i bakgrunnen. Hullet kommer i kalender over Jack Nicklaus sine beste golfhull.

Hull 4 er et par 5 hull som er mulig å nå på 2 slag. Problemet er bare at det er vann langs hele høyre side. Selvfølgelig der det vann foran green i tillegg, slik at alle innspill må lande på greenen.

Hull 8 er noe for seg selv. Du skjønner nesten ingenting når du står på tee-stedet. Du ser bare bunkere foran deg, over 25 i antallet. Tar du den korteste vei fra tee, har du et smalt utslag. Tar du den sikre veien til venstre vil hullet bli betraktelig lengre. Hullet kommer også i kalenderen over Jack Nicklaus sine beste golfhull.

Hull 11 er vel selve signaturhullet. Et par 3 hull på 159 meter fra herretee. Her er det vann hele veien frem til greenen, som ligger på en liten halvøy. Blåser det motvind her, kan du like gjerne belage deg på en tur innom droppesonen.

Hull 11

Hull 13 er nok et par 5 hull som er mulig å nå på 2 slag. Her er det vann langs venstresiden. Greenen er som en bolle, det renner rett ned på alle sider. Her MÅ du sikte midt på greenen, ellers ruller du rett av. Og da står du igjen med en nesten umulig chip.

Banen avsluttes med et par 4 hull med (selvfølgelig) vann langs hele venstre side. Når det er bunkre til venstre, kan man jo gjette hva som finnes til høyre, nemlig bunkre.

Etter runden kan man nå slappe av med forfriskninger i klubbhuset, som nå ligger på banens høyeste punkt. Herfra har man god utsikt over banen og kan fordøye inntrykkene etter en golfopplevelse utenom det vanlige.